п'ятирічка



Мені не подобається жити без якогось конкретного бачення на найближчі роки. Зазвичай про фейли не говорять, бо типу не прийнято. А я от збираюся про це поговорити.

Надзвичайно сильно хотів і хочу поїхати на навчання за кордон, готувався, здавав TOEFL, GMAT, писав мотиваційні, рекомендаційні, і всі інші аплікаційні. А толку? Сьогодні подзвонили з BI Norwegian Business School, спитали чи можу я заплатити 10 тис доларів за рік навчання в Осло. Поки ні. А ще мені відмовили корейці, бо вони не фінансують Business Administration. І американці, бо я не маю 5 років досвіду full-time job. Звісно, я провів додатковий аналіз цих відмов - десь мені не вистачило досвіду роботи, десь реалістичності, десь достаньої кількості п"ятірок в заліковці, вищого балу по GMAT.

В мене ж був такий план: закінчую бакалаврат, їду на навчання за кордон, повертаюся в Україну і іду працювати в міжнародну компанію або роблю власний бізнес. От коли ти ставиш собі ціль, і практично не досягаєш її, то не дуже приємно. В мене зараз, як каже мій руммейт Рома, "это неловкое чувство когда тебя переехал камаз".

Далі є декілька варіантів моєї "п'ятирічки".

1) Іду на магістратуру в Могилянку. Це буде або маркетинг, або економічна теорія. Оскільки зараз проходжу стажування у відділі маркетингу компанії Самсунг - думаю, що маркетинг. Паралельно працюю, проходжу стажування. Через два роки іду працювати full-time ще на роки три, далі здаю ще раз TOEFL & GMAT та їду в Harvard Business School.

2) Іду на магістратуру в Kyiv School of Economics. Одни-два роки суцільного ботанізму, зате після двері  Bain & Company для мене широко відкриті. Іду туди працювати, потім через 3-5 років їду на навчання за кордон (компанія оплачує).

3) Іду працювати. Це може бути Samsung, PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young, Deloitte або JT International. Роблю класну кар"єру і через 4 роки я на MBA в INSEAD.

4) Мені дзвонять з Турції і кажуть, що взяли в Sabanci School of Management (єдина інституція, з якої я поки не отримав відповіді). Я подумаю. Ви можете сказати: "Турція??! Are you okay?". А я у відповідь: "It is dual-degree program - 1 year of studying in Istanbul and next year at MIT (the US). I am  totally okay.".

А насправді то ж не відомо як складеться життя. Сьогодні був на English Speaking Club із друзями з Покоління 2020. Теж мені дещо порекомендували зі своєї башні. Проте рішення маю прийняти самостійно.

Хочу подивитися якийсь толковий фільм про життя. Щось типу "Сім життів" чи "Дерево життя". Зрозуміти, що іноді життя може бути не таким, яким ти собі його бачиш і постукати в інші практично відчинені двері.




Comments

Popular Posts