трохи про корейців

так, про корейців ти можеш прочитати на сайтах в гуглі, я напишу те, що мене трохи здивувало.

ну по-перш, це їхній вік. Є поняття "корейський вік" та "інтернешнл вік (international age)". В чому різниця? Вони починають рахувати вік людини не з моменту народження, як роблять всі нормальні люди на Землі, а з моменту зачаття.
ось так, ти народився і тобі вже один рік стукнуло.
Ба, скажу навіть більше. Тут я познайомився з чуваком, "вік" якого 21 рік, та народився він у... 1991 році. Для мене це був повний апокаліпсис! :)) і чому мене вчив Чорней на парах вищої математики?!  Все логічно. Він народився у 1991 році маючи вже 1 рік. Далі вони зазвичай ідуть у школу, коли їм "стукає" 8 років. Та наш герой пішов на рік раніше (тобто у 7 корейських років), АЛЕ коли його питали, "скільки тобі років, друже?" він відповідав "8", як і всім іншим його однокласникам. А знаєш чому? - Для них "респект товариша важливіший" - передаю його слова. "Ось так, ось такий він чувак..."
Ми з ним разом в баскетбол грали і говорили про корейських дівчат. А знаєш, з корейськими дівчатами все простіше, ніж з українськими.

По-друге, вони трохи ботани. "Трохи" це м'яко сказано. Звісно, що не всі. Та просиджують в бібліотеці днями і ночами (читальна зала з інтернетом працює цілодобово). Наші могилянські ботани "нєрвно пакурівают в угалочкє". І їх багато. Між ними існує така-собі конкуренція. Хто більше вивчить, хто отримає кращу оцінку і все таке. Отримати хорошу роботу в Кореї на так вже й просто. Якщо й отримав таку, то перший рік-два мусиш приходити на роботу раніше за всіх (близько 8 ранку) і йти пізніше за всіх (близько 12 вечора) - бо ти новачок. Респект і "поблажки" приходять з віком. Щось схоже з японцями.
"С такой работоспособностью я бы в России за три года миллион заработала", - каже одна росіянка з інтернешнл тусовки.
вони дійсно працюють багато над освітою, здають додаткові курси, їздять за кордон вчити мови і все заради того, щоб отримати хороше робоче місце. Ніяких нічних клубів, днів народжень, нормального відпочинку з друзями...
Нє, ну в них є друзі, і найчастіше вони відпочивають таким способом: "А ходімте поїмо?!".

намітилася тенденція: тепер всі пости в цьому блозі закінчуватимуться тематикою "Їжа" з натяком на недосяжний український борщ зі сметаною. :-)

скоро будуть фотки.

Comments

Popular Posts